Category

Resum de mercats

Home / Resum de mercats
Resum de mercats

Resum de mercats Setembre’22

Ara mateix és molt difícil trobar un economista o analista de borsa que no sigui pessimista i ho vegi tot molt fosc. El nivell de posicions curtes en renda variable europea (que aposten en caigudes) és el més alt dels últims anys, inclús més alt que en la crisi immobiliària del 2008 o que la crisi provocada per la pandèmia.

Resum de mercats

Resum de mercats març’22

L’Índex Bloomberg Global Aggregate Bonds, un índex representatiu del deute de governs i empreses global, ha caigut un 11% des dels màxims del mes de gener del 2021. Aquesta caiguda des de màxims representa la màxima caiguda des del 1990, superant així la caiguda que hi va haver durant la crisi financera del 2008. Els alts nivells d’inflació estan posant pressió en els tipus d’interès que mostren una tendència a l’alça i conseqüentment caigudes generalitzades en els preus de la renda fixa.

Resum de mercats

Resum de mercats Decembre’21

El temps juga un paper molt important en les inversions. El mercat pot mantenir-se en nivells irracionals durant períodes transitoris de temps, però a la llarga sempre s’acaba imposant la racionalitat. Durant els últims dies de novembre l’aparició de la nova variant Covid-19 nomenada Òmicron ha injectat por en els mercats; els dubtes sobre si les vacunes subministrades són prou efectives i la por a noves restriccions ha posat en dubte les previsions de creixement econòmic mundial.

Resum de mercats

Resum de mercats Juliol’21

El creixement econòmic continua en l’àmbit mundial tot i que amb diferents matisos per diferents regions. Mentre el creixement es modera en els EUA i a la Xina que sembla que ja han passat el pic de la velocitat en creixement, a Europa aquest s’accelera a causa del retard de la regió en el cicle de recuperació.
La inflació en els preus és la principal preocupació actualment. L’última dada d’aquest mes de juliol de la taxa d’inflació interanual (IPC) de la zona euro va ser del 2,2%, superior al 2% esperat pels analistes i superior a l’objectiu marcat pel Banc Central Europeu del 2% anual.

Resum de mercats

Resum de mercats Abril’21

El primer quadrimestre de l’any els actius de risc com la renda variable han donat bones rendibilitats, mentre que els actius de refugi com la renda fixa de més qualitat creditícia o l’Or han presentat correccions importants. Això confirma el que ja vàrem dir a finals del 2020; ens trobem en un entorn propici a la inversió en renda variable i, tenint en compte els nivells de tipus d’interès actuals ultra baixos, si volem obtenir rendibilitats atractives, hem d’incloure inevitablement una part de renda variable a les nostres carteres.

Resum de mercats

Comentari de mercats Dec’20

Es veu la llum al final de túnel. L’anunci durant el mes de novembre de tres vacunes amb un alt nivell d’efectivitat contra la COVID-19, juntament amb uns resultats clars a les eleccions americanes a favor de Biden, han donat optimisme als mercats que han presentat fortes recuperacions durant el mes de novembre.

Resum de mercats

Comentari de mercats Nov’20

El mes d’octubre va representar ser un mes complicat pels mercats financers amb caigudes generalitzades en renda variable a excepció de la regió d’Àsia liderada per la Xina. En els pròxims anys creiem que Àsia guanyarà pes en l’economia mundial i serà una de les regions amb més creixement econòmic

Resum de mercats

Resum de mercats Agost’20

Els mercats han tornat a presentar pujades durant el mes d’Agost que ja porten cinc mesos consecutius a l’alça. Espectacular l’evolució de l’índex S&P500 de renda variable americana que ha aconseguit superar màxims històrics i molt bona evolució de l’índex mundial MSCI World de renda variable global que ha esborrat totes les pèrdues que tenia acumulades en aquest any.

Resum de mercats

Resum de mercats Juliol’20

Els esdeveniments del mes de Juliol ens porten a pensar com creiem que serà recordat aquest estiu; “l’estiu de la por”. A escala mundial la pandèmia ha mostrat que segueix essent descontrolada i en les últimes setmanes diversos països d’Europa han vist un repunt de nous contagis. Durant el mes de Juliol el preu de l’Or ha assolit nivells màxims històrics superant els 2.000 $/Onça, amb una pujada del preu d’entorn el +32% en aquest any 2020.

1 2 3
Avís legal
Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiència mentre navega. Si vol més informació sobre les cookies que utilitzem pot consultar la nostra Política de privacitat
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound