Telèfon: 938 814 946

email: info@tiocodina.com

INFORMACIÓ D’INTERÈS

Evolució dels Mercats

Llocs web

Investing.com   Lloc web on podrem consultar les cotitzacions de qualsevol valor, siguin accions, materies primeres, tipus d’interés, índex, divises, etc. Ademés inclou notícies sobre els mercats i un calendari económic.

Enllaç

Euribordiario.es  Cotització diària del Euribor a 12 mesos així com les seves mitjanes mensuals pel càlcul de la teva hipoteca.

Enllaç

Tinsa.es  Informació sobre l’evolució dels preus de la vivenda a Espanya, es pot consultar per comunitat autònoma, província o  per capital.

Enllaç

BCE.europa.eu  Dades publicades pel Banc Central Europeu, entre elles podem trobar el tipus d’interés oficial o els tipus de canvi diaris de totes les divises amb el Euro.

Enllaç

Tradingeconomics.com  Podem consultar un ampli ventall de dades económiques per cadascun dels paisos del món.

Enllaç

CNMV.es  Web de la Comisión Nacional del Mercado de Valores. En aquest enllaç es pot accedir a unes fitxes publicades per la CNMV i que proporcionen una visió pràctica per l’inversor.

Enllaç

Llibres sobre inversió recomanats

El inversor inteligente. Tot un clàssic entre els llibres sobre inversió escrit per Benjamin Graham considerat el pare del “value investing” (primera edició del 1949). Benjamin va ser professor del conegut Warren Buffett qui ha descrit aquest llibre com “el millor llibre sobre inversió que s’ha escrit mai”. Per Benjamin, l’inversor intel·ligent es aquell que considera la compra d’accions com la compra d’un negoci i per tant inverteix esforç a analitzar el negoci i no tant en preocupar-se per les fluctuacions en preus. El valor real d’un negoci es reflecteix en el llarg termini.

Independízate de papá estado. En aquest llibre Carlos Galán descriu de forma molt clara i directa les recomanacions per invertir; tenir un pla d’inversió amb sentit comú i a llarg termini per beneficiar-se del tipus interès compost. L’única estratègia realment consistent per fer diners invertint en els mercats és diversificar i deixar passar el temps.

Los cuatro pilares de la inversión. L’autor William Bernstein és un neuròleg nord-americà que ha escrit diversos llibres molt tècnics sobre les finances. En aquest llibre però, deixa la part més matemàtica i passa explicar quatre pilars que considera que tot inversor hauria de dominar per poder formular una estratègia d’èxit; conèixer la teoria financera, la història de les finances, la psicologia i el negoci financer.

Cómo invertir en fondos de inversión con sentido común. John C. Bogle va ser el fundador i director general de Vanguard, una de les empreses de gestió més importants actualment. La idea d’inversió de Bogle és molt senzilla; diversificar, minimitzar costos i mantenir la cartera en el llarg termini. Bogle considera que molts inversors fan una rotació massa elevada de la cartera i que paguen uns costos molt elevats. En aquest llibre Bogle fa una crida a l’aplicació del sentit comú a l’hora d’escollir les nostres inversions.

Introducción a la inversión. Aquest llibre hauria de ser llegit per qui tingui una cultura financera baixa perquè exposa els conceptes financers bàsics que tothom hauria de saber; perquè és important la inflació, què és una acció, un fons d’inversió, un índex borsari, etc. Representa un bon llibre com a punt de partida per aquells amb pocs coneixements financers i com a base per ampliar posteriorment els coneixements sobre el món de la inversió.

Grandes maestros de la inversión. Johgn Train fa una compilació de les metodologies d’inversió dels inversors més coneguts que han demostrat èxit al llarg del temps; George Soros, John Templeton, Warren Buffett, T.Rowe, etc. Cadascú representa diversos estils d’inversió donant el seu toc personal i han demostrat ser uns verdaders professionals de la inversió. El llibre resulta interessant per aquell qui vulgui conèixer l’estil dels millors, però encara que puguin servir com a exemple, finalment cadascú ha de trobar el seu propi estil.

Inversión y gestión del dinero al alcance de todos. Aquest llibre posa èmfasi en el concepte d’independència financera. Què és la indepenència financera, aprendre com funcionen els diners i aprendre a gestionar-los és una qüestió bàsica que tots hauríem de conèixer, i d’això tracta aquest llibre. El resultat és un llibre amb poca base tècnica però de fàcil lectura, amb recomanacions més teòriques que pràctiques.

Educación financiera avanzada partiendo de cero. “L’educació financera és un dels aspectes més importants que existeixen i per altra banda és ignorada per la majoria de la població”. Aquesta primera frase del llibre ja ens deixa clar quin és el seu objectiu, dotar-nos de coneixements financers que segons l’autor haurien de ser ensenyats a totes les escoles. Un bon llibre si voleu tractar les finances d’una manera amplia, perquè tracta des de com invertir en art o immobles, o fins i tot quina és la psicologia adequada l’hora d’invertir.

100 consejos para invertir. Warren Buffett, tota una llegenda en el món de la inversió i conegut com l’oracle d’Omaha. Una recopilació dels 100 millors consells del guru de les finances en forma de cites, classificats en forma de temàtiques.

Invirtiendo a largo plazo. Francisco García Paramés, considerat un dels millors gestor d’inversions a Espanya i conegut com el “Warren Buffett espanyol”. El seu estil d’inversió es basa en l’aplicació dels principis del “value investing” de Benjamin Graham. El llibre fa un repàs a la trajectòria personal de Paramés i repassa conceptes Claus sobre l’estil d’inversió que ha demostrat bons resultats en el llarg termini.

Padre rico padre pobre. Un top vendes mundial escrit per Robert Kiyosaki que posa èmfasi en la independència financera a través d’un escrit de fàcil lectura amb estil més anecdòtic que teòric. El llibre no dóna consells concrets que es puguin posar a la pràctica però sí que fa reflexionar al lector. Hem de considerar el llibre més com una història creada per Kiyosaki per crear reflexió, que una font de consells sobre inversió que hauríem de seguir al peu de la lletra.

The Warren Buffett way. Llibre en anglès escrit per Robert G. Hagstrom que vol exposar els detalls de l’èxit del inversor més conegut del món, Warren Buffett. L’autor fa un anàlisis en profunditat de l’estil d’inversió de Buffett, la seva trajectòria professional i entrant fins i tot a analitzar com és ell en persona. Un llibre imprescindible pels seguidors incondicionals del que és considerat “el millor inversor del món”.

Avís legal
Aquesta web utilitza cookies per millorar l'experiència mentre navega. Si vol més informació sobre les cookies que utilitzem pot consultar la nostra Política de privacitat
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound